Proje Hedefleri

22.05.2021 221

Öğrencilerin fen ve teknoloji okuryazarları olarak yetiştirilmesi için fen ve teknoloji derslerinde laboratuvar kullanımı önemli görülmektedir. Ancak laboratuvar kullanımında farklı etkenlerden dolayı birtakım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Fen ve teknoloji derslerinde bilgisayar destekli öğretimin uygulanması ile öğrencilerin başarı, ilgi ve isteklerinin arttığı bilinmektedir. Bilgisayar destekli öğretim türlerinden olan benzeşim (simülasyon) programları ile birlikte öğrenciler gündelik hayatta karşılaşılabilecek tehlikeli ve karmaşık durumlara etkili çözümler üretebilmeleri için laboratuvar ortamında yapılacak etkinliklerin teknoloji ortamına aktarılmasıyla kalıcı çözüm yollarını öğrenebilmektedir. Benzeşim programlarının var olan potansiyeli kullanılarak öğrencilerin yaratıcı düşünme, aktif katılım, metabilişsel öğrenme ve öz değerlendirme becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir.