Projemiz Hakkında

26.02.2021 231

Zaman ilerledikçe dünyada teknolojik açıdan birçok yenilik ve değişim meydana gelmiştir. Yenilik ve değişimlerle birlikte fen ve teknoloji dersinin amacı, öğrencilerin gündelik hayatta karşılaştıkları problemlerini çözebilecek seviyede olan fen ve teknoloji okuryazarları yetiştirmek olmuştur (Pınarbaşı vd., 1999 ; Akt. Yadigaroğlu ve Demircioğlu, 2012 ; Altan ve Olkun, 2005). Buradan hareketle yürütülmesi planlanan projenin amacı; öğrencilerin sürece aktif olarak katıldığı bir simülasyon (benzetişim) yazılımı aracılığıyla Güneş Sistemimiz içerisinde bulunan gezegenlerin ve gökcisimlerinin kalıcı olarak öğrenilmesini sağlamaktır. Yazılım ile birlikte öğrenciler, eğlenceli vakit geçirerek Güneş Sistemi ile ilgili bilgileri öğrenirken aynı zamanda sürecin sonunda öz değerlendirmelerini yapabilecektir.